Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

1. Point out the correct statement.

(a) Cloud architecture can couple software running on virtualized hardware in multiple locations to provide an on-demand service
(b) Cloud computing relies on a set of protocols needed to manage interprocess communications
(c) Platforms are used to create more complex software
(d) All of the mentioned
Answer : D (d) All of the mentioned

2. Point out the correct statement.

(a) Aggregation also can be done within software creating a custom Web page
(b) The Add Stuff link in iGoogle takes you to the content management system
(c) When you return to iGoogle, the feed appears within an Ajax frame that can be moved around on the page or moved to additional tabs that you can create
(d) All of the mentioned
Answer : D (d) All of the mentioned


3. Point out the Correct statement_______

(a) Virtual appliances are becoming a very important standard cloud computing deployment object
(b) Cloud computing requires some standard protocols
(c) Cloud computing relies on a set of protocols needed to manage interprocess communications
(d) All of the Above 
Answer: D (d) All of the Above 

4. Point out the Correct statement.

(a) Syndicated content appears in iGoogle inside Ajax frames that can be arranged in pages
(b) RSS and Atom are prototypes of a class of XML specifications called syndication markup languages
(c) Webmail services are often free, browser-based, and platform-independent
(d) All of the above 
Answer: D

5. Point out the correct statement.

(a) Virtual machines are containers that are assigned specific resources
(b) Applications need not be mindful of how they use cloud resources
(c) When a developer creates an application that uses a cloud service, the developer cannot attach to the appropriate service
(d) All of the mentioned
Answer : A


6. Point out the  correct  statement:

(a) To determine whether your application will port successfully, you should perform a functionality mapping exercise
(b) Cloud computing supports some application features better than others
(c)Cloud bursting is an overflow solution that clones the application to the cloud and direct traffic to the cloud during times of high traffic
(d) All of the mentioned
Answer : D

7. Point out the correct statement.

(a) Cloud computing is a natural extension of many of the design principles, protocols, plumbing, and systems
(b) Platforms are used to create more easy software
(c) All SLAs are enforceable as contracts
(d) All of the mentioned
Answer : A

8. Point out the correct statement.

(a) JumpIt is an open-source virtual appliance installation and management service
(b) Converting a virtual appliance from one platform to another is easy proposition
(c) Nearly all major virtualization platform vendors support OVF, notably VMware, Microsoft, Oracle, and Citrix
(d) All of the mentioned
Answer: C

9. Point Out the correct statement: 

(a) Platforms cannot be based on specific types of development languages, application frameworks, or other constructs
(b) PaaS systems offer a way to create user interfaces
(c) In a CaaS model, customers may interact with the software to enter and retrieve data
(d) All of the mentioned
Answer: B

10. Point out the correct statement:

(a)  With EC2, you can launch and run server instances called Amazon Machine Images (AMIs) running different operating systems such as Red Hat Linux
(b)  A machine image is the software and also an operating system which is working above the instance
(c)  A machine image can be considered as the contents of a boot drive
(d)  All of the mentioned
Answer: D

Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

11. Point out the correct statement related to database configuration :

(a) Enable Data File Growth for all the Databases Using Policy Based Management
(b) Monitor Your SQL Server Linked Server Configurations with Policy Based Maagement
(c) Configuring Alerts for SQL Server Policy Based Management
(d) None of the mentioned
Answer: A

12. Point out the correct statement.

(a) The Windows Azure service it The Windows Azure Platform allows a developer to modify his application so it can run in the cloud on virtual machines hosted in Microsoft datacenters
(b) Windows Azure serves as a cloud operating system
(c) With Azure’s architecture, an application can run locally, run in the cloud, or some combination of both
(d) All of the mentioned
Answer: D

13. Point out the correct statement

(a) Queries specify criteria, or conditions, that identify the documents that MongoDB returns to the clients
(b) Write operations, or queries, retrieve data stored in the database
(c) The selection limits the amount of data that MongoDB returns to the client over the network
(d) All of the mentioned
Answer : D

14. Point out the correct statements :

(a) Different types of cloud computing service models provide different levels of security services
(b) Adapting your on-premises systems to a cloud model requires that you determine what security mechanisms are required and mapping those to controls that exist in your chosen cloud service provider
(c) Data should be transferred and stored in an encrypted format for security purpose
(d) All of the above 
Answer : D

Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

1. Point  out the wrong statement  :

(a)You can use proxy and brokerage services to separate clients from direct access to shared cloud storage
(b) Any distributed application has a much greater attack surface than an application that is closely held on a Local Area Network
(c) Cloud computing don’t have vulnerabilities associated with Internet applications
(d) All of the mentioned
Answer: C

2. Point out the wrong statement   :

(a) Platforms represent nearly the full cloud software stack
(b) A platform in the cloud is a software layer that is used to create higher levels of service
(c) Platforms often come replete with tools and utilities to aid in application design and deployment
(d) None of the mentioned
Answer: D 

3. Select the wrong statements in the following : 

i) Organisms which are able to synthesize their own food are called autotrophs. 
ii) Organisms which are unable to synthesize their own food are called heterotrophs 
iii) Organisms which are unable to synthesize their own food are called autotrophs 
iv) Organisms which are able to prepare their own food are called heterotrophs
(a) (ii) and (iv)
(b) (i) and (ii)
(c) (i) and (iii)
(d) (iii) and (iv)
Answer: D

4. Point out the wrong statement in relation to enthalpy_________

Related: In real time Operating System MCQ with Answer Pdf
(a) It is a state function
(b) It is an intensive property
(c) It is independent of the path followed for the change
(d) Its value depends upon the amount of substance in the system
Answer : B

5. Point out the wrong statement. Magnetic leakage is undesirable in electric machines because it_____________

(a) Lowers their power efficiency
(b) Increases their cost of manufacture
(c) Leads to their increased weight
(d) Produces fringing
Answer: A

6. Point out the wrong statement :

(a) Get-Command retrieve basic information about a command
(b) Trace-Command trace an expression or command
(c) Get-Content delete content from a file
(d) None of the mentioned
Answer: C

7. Point out the wrong statement

(a) Variables can hold any BSON type data
(b) Aggregation expressions can use both user-defined and system variables
(c) To access the value of the variable, use a string with the variable name prefixed with double dollar signs ($$)
(d) None of the mentioned
Answer : C

8. Point out the correct statement

(a) Queries specify criteria, or conditions, that identify the documents that MongoDB returns to the clients
(b) Write operations, or queries, retrieve data stored in the database
(c) The selection limits the amount of data that MongoDB returns to the client over the network
Related: MCQs Questions For class 9 science chapter 7 Diversity in Living organisms pdf
(d) All of the mentioned
Answer : A


9. Point out the correct statement :

(a) Only droping the default member is supported in MDX Scripting
(b) In the SELECT statement, the FROM clause determines the cube context
(c) Very few cube can control how errors within a Multidimensional Expressions (MDX) script are handled
(d) None of the mentioned
Answer: B

Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

10. Point out the wrong statement :

(a) The Detect Categories tool detects the rows in the data table that contain similar characteristics and groups them into categories
(b) The tool employs SQL Server Data Mining to detect patterns in the sample you provide and apply those to the remaining missing values
(c)The Detect categories tool predicts future values based on trends in existing time series data.
(d) All of the mentioned
Answer : C

11. Point out the wrong statement.

(a) An Amazon Machine Image can be provisioned with an operating system, an enterprise application, or application stack
(b) AWS is a deployment enabler
(c) Google Apps lets you create a scalable cloud-based application
(d) None of the mentioned
Answer: D

12. Point out the wrong statement

(a) Aggregation pipeline have some limitations on value types and result size
(b) The aggregation pipeline is a framework for data aggregation modeled on the concept of data processing pipelines
(c) Documents enter a multi-stage pipeline that transforms the documents into an aggregated results
(d) All of the mentioned
Answer : D

13. Point out the wrong statement in the following statements : 

I) Fungi don't have chlorophyll 
II) Fungi are autotrophic organism 
III) Fungi plant body called mycelium 
IV) Fungi may be parasites or saprophytes
(a) I
(b) II
(c) III
(d) IV
Answer : B

14. Point out the wrong statement from the following Statements : 

I. Vitamin A is Fat soluble. 
II. Vitamin C is Water soluble. 
III. Glycogen is animal starch. 
IV. Vitamin E is also known as calciferol.
(a) I
(b) II
(c) III
(d) IV
Answer: D

15. Point out the wrong statement :

(a) Data is factual information for analysis
(b) BI is a category of database software that provides an interface to help users quickly and interactively scrutinize the results in a variety of dimensions of the data
(c) Customer relationship management (CRM) entails all aspects of interaction that a cmpany has with its customer
(d) None of the mentioned
Answer: B

16. Point out the correct statement.

(a) A Cursor is opened and populated by executing the SQL statement defined by the cursor
(b) After data manipulation, we should close the cursor explicitly
Related: The fundamental unit of life class 9 mcq questions pdf
(c) A cursor is declared by defining the SQL statement that returns a result set
(d) All of the mentioned
Answer: D

17. Point out the correct statement related to database configuration_________

(a) Enable Data File Growth for all the Databases Using Policy Based Management
(b) Monitor Your SQL Server Linked Server Configurations with Policy Based Management
(c) Configuring Alerts for SQL Server Policy Based Management
(d) None of the mentioned
Answer: A

18. Point out the correct statement.

(a) Conditional logic applied to the results of the first SQL statements determines which subsequent SQL statements are executed
(b) A stored procedure is a group of Transact-SQL statements pre compiled into a single execution plan
(c) Stored procedures cannot improve performance
(d) All of the mentioned
Answer: A

19. Point out the wrong statement.

(a) You cannot drop a database currently being used
(b) A database cannot be dropped regardless of its state
(c) Any database snapshots on a database must be dropped before the database can be dropped
(d) None of the mentioned
Answer : B

20. Point out the correct statement_____________

(a) MongoDB is classified as a NoSQL database
(b) MongoDB favours XML format more than JSON
(c) MongoDB is column oriented database store
(d) All of the mentioned
Answer : A

Point Out the correct statement MCQ Pdf | Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url